What is the future of democracy?

What is the future of democracy?

Mi a demokrácia jövője?
What is the future of democracy?

Az MCC Budapest Lectures első rendezvényén a demokrácia jövőjéről fogunk beszélgetni, illetve reflektálni Rick Shenkman egyik, a témában nemrég megjelent cikkére. Mi okozza a modern demokráciák gyengülését vagy átalakulását? Igaz volna - ahogy Shawn Rosenberg állítja - , hogy az ember pszichológiailag képtelen hosszú távon azon demokratikus struktúrákban létezni, amelyekben ma is élünk? A világszerte felemelkedőben lévő jobboldali politikai erők a nyugati demokráciák „halálát” vagy - éppen ellenkezőleg - megújulását jelentik majd?

IDŐPONT: 2019. október 3. 18:00 – 20:00

HELYSZÍN: Budapest Music Center – Könyvtár (Mátyás utca 8.)

VENDÉGEINK:

Rick Shenkman (Emmy-díjas oknyomozó újságíró, a George Washington Egyetem „History News Network” projektjének alapítója és vezetője, a ’ ’Political Animals: How Our Stone-Age Brain Gets in the Way of Smart Politics’ című könyv szerzője)

Shawn Rosenberg (a University of California – Irvine politikatudomány és politikai pszichológia professzora)

Boris Kálnoky (újságíró, a Die Welt, a Weltwoche, a Kleine Zeitung, a Deutsche Welle és a Cicero tudósítója)

Schöpflin György (politológus, volt európai parlamenti képviselő)

Az esemény moderátora Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője.
 

A rendezvény nyelve angol, tolmácsolást biztosítunk.

Az eseményről videófelvétel készül, amelyet később a szervezők közzétesznek YouTube csatornájukon. Részvételével hozzájárul ahhoz, hogy felhasználjuk az esetlegesen Önről (is) készített felvételeket.


What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy? What is the future of democracy?